One Jacket, One Tree

Een samenwerking met Original Beans

Original Beans is een gecertificeerd biologisch merk met de passie voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige chocola. Original Beans combineert dit met het behoud van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving. Het concept is simpel: consumenten voorzien van zuivere chocolade zonder kunstmatige toevoegingen en tegelijkertijd biodiversiteit in bossen behouden door bomen terug te planten.


Original Beans
Zowel Original Beans als Le Nouveau Chef staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige producten en worden gebruikt door topkoks over de hele wereld. Le Nouveau Chef streeft ernaar om zo veel mogelijk duurzame stoffen te gebruiken bij de productie van kokskleding. Producten die gemaakt zijn van deze stoffen dragen het ‘Green Choice’ logo. De meest duurzame en innovatieve stof waar Le Nouveau Chef gebruik van maakt bevat TENCEL. Dit is een moderne en natuurlijke vezel geproduceerd van Eucalyptus hout en afkomstig van duurzame plantages.


Voor elke ‘groene’ koksbuis wordt een boom gepland
Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te benadrukken, plant Le Nouveau Chef in samenwerking met Original Beans een boom voor elke verkochte koksbuis gemaakt met TENCEL; One Jacket, One Tree. Een koksbuis gemaakt van TENCEL wordt verstuurd met een flyer. Hierop staat een link naar een speciale pagina van Original Beans en een code om deze pagina te openen. Op deze website is het mogelijk om te zien in welke regio uw boom geplant is en welke projecten er gesteund worden in dit gebied. Als u een koksbuis met TENCEL gekocht heeft, geeft u dus ook iets terug aan onze planeet.

One jacket one tree

Individuele projecten
Original Beans gebruikt op dit moment cacaobonen uit Peru, Ecuador, Bolivia, Congo en Papua. In de toekomst zullen hier nog vele landen bijkomen. Elke regio steunt een individueel project en is altijd gefocust op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en biodiversiteit. Voor elke verkochte chocoladereep wordt er door Original Beans een nieuwe boom geplant. Als je een product koopt van Original Beans draag je tegelijkertijd een steentje bij aan het behoud van bedreigde diersoorten en regenwoud in een bepaalde regio.


Over Original Beans
Original Beans produceert chocolade die gewaardeerd wordt door topkoks over de hele wereld. Dankzij de vele inspanningen van Original Beans om de gebieden te herbebossen, hun focus op duurzame productie, groene logistiek en 100% bio-composteerbare verpakkingen, is Original Beans geheel CO²-positief in hun eigen sector.

Klik hier en ga direct naar de One Jacket One Tree collectie!