One Jacket, One Tree een samenwerking met Original Beans

Original Beans, One Bar One Tree

Original Beans is een gecertificeerd biologisch merk, welke de passie voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige chocola combineert met het behoud van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving.

Het concept van het bedrijf is simpel: consumenten voorzien van zuivere chocolade zonder kunstmatige toevoegingen en tegelijkertijd biodiversiteit in bossen behouden door bomen terug te planten.

Original Beans gebruikt op dit moment cacaobonen uit Peru, Ecuador, Bolivia, Congo en Papua. In de toekomst zullen hier nog vele landen bijkomen. Elke regio steunt een individueel project, welke altijd gefocust is op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en biodiversiteit. Voor elke verkochte chocoladereep wordt er door Original Beans een nieuwe boom geplant. Dit betekent dat wanneer je een product koopt van Original Beans, je tegelijkertijd je steentje bijdraagt aan het behouden van de bedreigde diersoorten en het regenwoud in een bepaalde regio. Original Beans produceert chocolade die zeer gewaardeerd wordt door alle topkoks over de hele wereld.

Dankzij de continue inspanningen van Original Beans om de gebieden te herbebossen, hun focus op duurzame productie, groene logistiek en 100% bio-composteerbare verpakkingen, is Original Beans geheel CO²-positief in hun eigen sector.

Le Nouveau Chef One Jacket, One Tree

Zowel Original Beans als Le Nouveau Chef staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige producten, welke gebruikt worden bij topkoks over de hele wereld. Le Nouveau Chef streeft ernaar om zo veel mogelijk duurzame stoffen te gebruiken bij de productie van kokskleding. Producten welke gemaakt zijn van deze stoffen zijn gelabeld met het ‘Green Choice’ logo.

De meest duurzame en innovatieve stof, waar Le Nouveau Chef gebruik van maakt bevat Tencel, een moderne en natuurlijke vezel geproduceerd van Eucalyptus hout afkomstig van duurzame plantages. Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te benadrukken, plant Le Nouveau Chef in samenwerking met Original Beans een boom voor elke verkochte koksbuis gemaakt met Tencel, onder het motto:

One Jacket, One tree

Zodra jij jouw koksbuis gemaakt van Tencel ontvangt tref je een flyer aan met een link naar een speciale pagina van Original Beans plus een code om deze pagina te openen. Op deze web pagina is het mogelijk om te zien in welke regio jouw boom geplant is en welke projecten er gesteund worden in dit gebied. Dit betekent dat wanneer je een koksbuis gekocht hebt welke gemaakt is van Tencel, je niet alleen een kwalitatief hoogwaardige en comfortabele koksbuis draagt, maar ook iets teruggeeft aan onze planeet!

Klik hier en ga direct naar de One Jacket One Tree collectie!