The Green Choice

 

We care about the planet!

Green Choice

Le Nouveau Chef staat niet alleen bekend om kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen, maar Le Nouveau Chef is ook vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid.

Wij vinden het erg belangrijk ons steentje bij te dragen aan een leefbare wereld. Daarom proberen wij er alles aan te doen om de natuurlijke bronnen zo min mogelijk te belasten. Zo produceren wij uitsluitend in Europa en gebruiken wij alleen stoffen van Europese fabrikanten.

Ook al is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in de maatschappij, het is nog steeds moeilijk om duurzame stoffen te vinden die voldoen aan de eisen van de hoteliers en restaurants (zoals levensduur, maximale comfort, kleurechtheid en industriële bewassing). Samen met onze partners zijn wij erin geslaagd duurzame garens te ontwikkelen, hetgeen geresulteerd heeft in onze innovatieve Green Choice collectie!

De producten in deze collectie zijn, zoveel al mogelijk, gemaakt van deze duurzame stoffen. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige buis, welke (voornamelijk) geproduceerd is met het behoud van onze natuur.

Welke stoffen of standaarden vallen onder het Green Choice label?

Tencel
TENCEL® is een duurzaam geproduceerde vezel, gemaakt van Eucalyptus hout.
De chemicaliën die gebruikt worden tijdens de productie van TENCEL® worden bijna volledig (99.6%) hergebruikt. Tevens wordt er tijdens het proces een minimale hoeveelheid water verbruikt (slechts 1% ten opzichte van katoen). Bovendien wordt het eucalyptus hout gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met officieel FSC keurmerk. Voor TENCEL® is een proces ontwikkeld van chloorvrij bleken. TENCEL® is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. TENCEL® heeft de Europese Prijs voor het Milieu toegekend gekregen door de Europese Unie, vanwege het unieke productieproces

Fairtrade
Het Fairtrade-keurmerk voor katoen en textiel garandeert een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt. De producten moeten voldoen aan standaarden die de boeren prijsgaranties geven en voor goede arbeidsomstandigheden zorgen.
Het Fairtrade-keurmerk richt zich niet alleen op eerlijke handel, maar zij stellen ook eisen als het gaat om natuur en milieu.

Biologisch Katoen
Biologisch katoen wordt geproduceerd en gecertificeerd volgens de biologische landbouw normen. De productie ondersteunt de gezondheid van de bodem, ecosystemen en de mensen door het gebruik van natuurlijke processen in plaats van kunstmatige toevoegingen.
De biologische katoenteelt staat het gebruik van giftige chemicaliën of genetisch gemodificeerde organismen niet toe, hetgeen beter is voor mens en milieu.

Recyclet PET Polyester
Met deze methode worden plastic PET flessen gerecycled tot Polyester. Deze PET flessen worden normaliter naar een stortplaats gebracht waar ze schaden aanrichten voor de natuur.
Tijdens de productie van Recyclet PET Polyester is er minder lucht, water en bodemverontreiniging dan tijdens de productie van niet- gerecyclede polyester.

 

Klik hier en ga direct naar onze Green Choice collectie!