The Green Choice

Le Nouveau Chef vindt het erg belangrijk ons steentje bij te dragen aan een leefbare wereld. Daarom proberen wij er alles aan te doen om de natuurlijke bronnen zo min mogelijk te belasten. Wij produceren uitsluitend in Europa en gebruiken alleen stoffen van Europese fabrikanten.Green Choice

Het is nog steeds moeilijk om duurzame stoffen te vinden die voldoen aan de eisen van de hoteliers en restaurants (zoals levensduur, maximale comfort, kleurechtheid en industriële bewassing). Samen met onze partners zijn wij erin geslaagd duurzame garens te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd heeft in onze innovatieve Green Choice collectie. De producten in deze collectie zijn zoveel mogelijk gemaakt van deze duurzame stoffen. Wij garanderen kwalitatief hoogwaardige buizen, die zoveel mogelijk geproduceerd zijn vanuit het oogpunt de natuur te behouden.

Stoffen

TENCEL
TENCEL® is een duurzaam geproduceerde vezel, gemaakt van Eucalyptus hout. De chemicaliën die gebruikt worden tijdens de productie van TENCEL® worden bijna volledig (99.6%) hergebruikt. Tevens wordt er tijdens het proces een minimale hoeveelheid water verbruikt (slechts 1% ten opzichte van katoen). Het eucalyptus hout wordt gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met officieel FSC keurmerk. Voor TENCEL® is een proces ontwikkeld van chloorvrij bleken. TENCEL® is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Vanwege het unieke productieproces heeft TENCEL® de Europese Prijs voor het Milieu toegekend gekregen door de Europese Unie.

Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te benadrukken, plant Le Nouveau Chef in samenwerking met Original Beans een boom voor elke verkochte koksbuis gemaakt met TENCEL; One Jacket, One Tree.

One Jacket One Tree

Fairtrade
Het Fairtrade-keurmerk voor katoen en textiel garandeert een eerlijke prijs voor boeren en een milieuvriendelijke katoenteelt. De producten moeten voldoen aan standaarden die de boeren prijsgaranties geven en voor goede arbeidsomstandigheden zorgen. Het Fairtrade-keurmerk richt zich niet alleen op eerlijke handel, maar stelt ook eisen als het gaat om natuur en milieu.


Biologisch Katoen
De biologische katoenteelt staat het gebruik van giftige chemicaliën of genetisch gemodificeerde organismen niet toe. Het biologisch katoen waar wij mee werken wordt geproduceerd en gecertificeerd volgens de biologische landbouwnormen. De productie ondersteunt de gezondheid van de bodem, ecosystemen en de mensen door het gebruik van natuurlijke processen in plaats van kunstmatige toevoegingen.


Recycled PET Polyester
Met deze methode worden plastic PET flessen gerecycled tot Polyester. Deze PET flessen worden normaliter naar een stortplaats gebracht waar ze de natuur beschadigen. De productie van Recycled PET Polyester resulteert in minder lucht-, water- en bodemverontreiniging.